Sumak ağacından toplanıp top sumak taneleri, makinelerde öğütülür. Öğütülmüş olan sumak taneleri defalarca elekten geçirilir ve böylece daha da ufalanır. Suyla güzelce yıkandıktan sonra tuzla birlikte tekrar öğütülür. Son olarak tuzla öğütüldükten sonra tam olarak toz haline gelir ve baharat olarak kullanılır.Oct 15, 2021

Sumak Cekirdegi nasıl öğütülür?

Sumak Nasıl Öğütülür? Sumak çekirdeği, yeterince kızarıp olgunlaşınca ağaçlardan toplanır. Özel yöntemlerle güneşte iyice kurutulur. Ardından kuruyan çekirdekler havanda iyice dövülür.

Sumak tohumu nasıl kullanılır?

Tohum olarak toplanan sumak tuz ile havanda dövülerek kullanılır. Yapılan araştırmalarda limon gibi sumağın da antioksidan özelliği olduğu gözlemlenmiştir. Düzenli tüketildiğinde vücut içerisine giren bakteri ve virüslerin etkilerini ortadan kaldırıyor.

Sumak nasıl gelin edilir?

Kurutulan sumakları burada köyün erkekleri tahta tokmaklarla 2 saate yakın döver. Sonra bu dövülen malzemeyi elekte eleyerek, çekirdeğini ve kabuğunu ayırırız. Elde edilen kabuğu tuzlu suda tavlarız. Buna 'gelin etme' deriz.

Doğal sumak nasıl yapılır?

Sumak meyveleri sonbahar aylarında toplanılır. Meyveler toplandıktan sonra tohumlarının çıkartılması gerekir. Tohumlar çıkarıldıktan sonra kaynak su içerisinde 5 dakika dinlendirilir. Dinlendirilmiş tohumların yaklaşık 15 gün boyunca ılık suda bekletilmesi gerekir.

Tane sumak nasıl tüketilir?

Bir çay bardağına 1 tatlı kaşığı tane sumak konur ve üzerine kaynar su dökülerek 5 dakika demlenmeye bırakılır. Aynı zamanda demlenen sumak çayına 1-2 damla kekik çayı ilave ederek kullanıldığında birlikte daha faydalı olacaktır.

Sumak nasıl toz haline getirilir?

Sumak ağacından toplanıp top sumak taneleri, makinelerde öğütülür. Öğütülmüş olan sumak taneleri defalarca elekten geçirilir ve böylece daha da ufalanır. Suyla güzelce yıkandıktan sonra tuzla birlikte tekrar öğütülür. Son olarak tuzla öğütüldükten sonra tam olarak toz haline gelir ve baharat olarak kullanılır.

Tane sumak nasıl kullanılır?

Sumaklı suyun kalan kısmı, zeytinyağı, tuz, salça karıştırılıp sos hazırlanır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Biraz sıcak su gezdirilir (taze dolma yapacaksanız, su dolmaları basmasın çünkü taze sebze de su bırakır çok sulu pişen dolmanın bütün lezzeti suyuna geçer ) Tencere ateşe alınır.